Waarom DSK Piping?

DSK Piping is de referentie voor horizontale gestuurde boringen. We kunnen zowel parabolische als gravitaire boringen uitvoeren. Dat maakt ons de perfecte partner voor de aansluiting van uw riolering of het leggen van uw gas- of waterleiding.

Werfbezoek en haalbaarheidsstudie

Als u dat wenst, komen onze ervaren vakmannen ter plekke en bespreken samen met u de mogelijkheden, de uitvoertermijn en de kosten. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om uw kostprijs zeer nauwkeurig te berekenen zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Parabolische boringen

Werkwijze

Na uw fiat kunnen de werken beginnen. We beginnen met het boren van twee putten. Een eerste voor de lancering van de machine en een tweede ontvangstput. We garanderen de structurele integriteit van uw bouwwerken omdat we met onze parabolische boring ongeveer 1.5m onder uw gebouw boren. Op deze manier kunnen we probleemloos uw waterleiding of gasleiding aanleggen.

Een parabolische boring verloopt standaard in 3 fases: de pilootboring, de verruimingsfase en het trekken van de leiding.

1. Pilootboring
Wanneer het boortraject bepaald is, kunnen we starten met de pilootboring. Deze boring gebeurt vanaf de lanceringsput tot aan de ontvangstput. We gebruiken een boorkop die door een computer aangestuurd wordt voor maximale precisie. We bevestigen holle boorstangen achter de boorkop. Via deze boorstangen wordt de boorvloeistof in het boorgat gepompt. Deze vloeistof voert de overtollige aarde af en zorgt ervoor dat het boorgat open blijft.

Pilootboring

2. Verruiming van het boorgat
Na de pilootboring is – in de meeste gevallen – het boorgat nog niet groot genoeg. We bevestigen een ‘ruimer’ op de boorstang en trekken die met een draaiende beweging door het bestaande boorgat. Ondertussen wordt er extra boorvloeistof in het boorgat gepompt om te vermijden dat het gat dichtslibt of instort.

Verruiming van het boorgat

3. Het trekken van de leiding
Nu het boorgat groot genoeg is, kunnen we de nieuwe leiding of kabel door het gat trekken. Om te kunnen garanderen dat de leiding soepel door het gat getrokken kan worden, moet de leiding omhoog gehouden worden. Bij boringen over grotere afstanden gebruiken we hiervoor een hijskraan. We bevestigen de leiding of kabel aan de boorkop en trekken beiden vervolgens opnieuw door het boorgat.

Trekken van de leidingen

Gravitaire boringen

Een andere specialisatie van DSK is de gravitaire boring. Dankzij deze boortechniek zijn we in staat om bv uw riolering aan te leggen zonder eerst alles open te breken. In tegenstelling tot het parabolisch boren wordt er met gravitair boren in een vaste hoek gewerkt. Na de werken wordt u opgenomen in de lange rij van tevreden DSK-klanten. U zult versteld staan van de vlotte uitvoering en de scherpe prijs van de werken.

Vragen over de werkwijze of informatie over de prijs?

Contacteer ons!