Fiber leggen

Een horizontaal gestuurde boring is de meest geschikte manier om fiberleidingen te leggen. Omdat we boren zonder breken, kan u kostenefficiënt leidingen trekken.

Wat is fiber?

Fiber is de toekomst van het internet. Door het gebruik van vliegensvlugge glasvezeltechnologie zijn al uw internetproblemen van de baan. Elk gebouw heeft zijn eigen fiberkabel. U hoeft uw internet niet langer te delen, want u geniet nu van een razendsnelle internetverbinding. Dit is fiber to the home. Haperingen en vertragingen hebben geen plaats meer in de toekomst. Vanaf nu speelt uw film of serie verder zonder enige storing.

Fiber to the business? Ook in bedrijven zal fiber de netwerksnelheid een flink handje helpen. Zo is uw onderneming altijd net dat stapje voor.

Verschillende internetproviders zijn al op de fiberboot gesprongen. Wilt u er mee op? Vertrouw dan op DSK Piping om alle voorbereidingswerken op uw terrein tot een goed einde te brengen. Door haar techniek met horizontaal gestuurde boringen komt fiber zonder problemen tot bij u. En dit met beperkte opbraak. Wij hebben een startput nodig om in te vertrekken en een ontvangstput die tot 100m verder kan liggen midden in een gebouw. De break-evenafstand om een boring financieel te verantwoorden is minimum 15 meter tenzij er onder speciale oppervlakken dient te worden geboord. Denk hierbij aan (gepolierd) beton of asfalt, of onder de vloerplaat van een woning.

Horizontaal gestuurde boringen

Wij voeren zowel parabolische als gravitaire boringen uit. Bij een parabolische boring gaan we in boogvorm onder een gebouw, weg of rivier door. Een parabolische boring kan altijd tot wel 1,5m onder een gebouw gebeuren. Een gravitaire boring werkt op een andere manier. We boren dan in een vaste hoek. En dit zonder dat we alles moeten openbreken. Zo heeft niet enkel u weinig last van de werkzaamheden, maar ook uw buren. We hoeven de openbare weg niet open te breken. Het verkeer kan gewoon zijn gangetje blijven gaan en wagens kunnen op parkeerplaatsen in de buurt van uw gebouw blijven staan.

Onze vakmensen werken telkens aan de hand van twee putten. De eerste zal dienen voor de lancering van de machines, de andere fungeert als ontvangstput. De fibertubes (mantelbuis) voor de fiber- of glasvezelkabel kunnen makkelijk door de tunnel heen. Let er wel op dat we enkel de voorbereidingen treffen voor uw fibernetwerk. Uw internetprovider komt langs om de fiberkabels te plaatsen.