Pompput plaatsen

Laat uw pompput plaatsen door de vakmensen van DSK Piping. Onze garantie? Een pompput van topkwaliteit. Wij bieden oplossingen op maat voor professionals en particulieren.

dompelpomp pompput

Dompelpomp

Waarom een pompput plaatsen?

Wanneer de afstand tussen uw woning of bedrijfsgebouw en de riolering te groot wordt, kan u met een pompput afvalwater wegpompen. Maar vooral wanneer u het afvalwater naar een hoger gelegen rioleringsstelsel moet pompen, is een pompput de ideale oplossing.

Pompputten worden gebruikt om afvalwater, fecaliën, industrieel of huishoudelijk afvalwater te verplaatsen. Voor regenwater dient er afzonderlijk te worden bekeken of er geen mogelijkheid is voor bodeminfiltratie en/of noodevacuatie met piekdebiet.

pompput installeren - badkamer

Pompput plaatsen in badkamer

Het plaatsen van de pompput

Aangezien water steeds naar beneden stroomt, plaatst u uw pompput best op het laagst mogelijke punt in uw gebouw. In gebouwen met een hellingbaan, zoals bv parkeergarages, is een pompput onmisbaar voor noodevacuatie. Tijdens een hevige regenbui stroomt er een grote hoeveelheid water het gebouw binnen. Om dit water te verwerken, laat u best een pompput installeren. Wijzelf focussen ons echter meer op particulieren wiens afvalwater dient te worden geëvacueerd vooral door de splitsing van drinkwater en regenwater in het kader van verplichte afkoppelingswerken.

Het installeren van een pompput kan u handen vol geld kosten. Wanneer u een pompput wenst te plaatsen onder uw gebouw, zal de eindfactuur al snel tien- tot twintigduizend euro bedragen. Gelukkig biedt DSK Piping een betaalbare oplossing. Omdat we gespecialiseerd zijn in horizontaal gestuurde boringen, kunnen we uw persrioolleiding plaatsen zonder alles te moeten openbreken.

Daar waar collega-aannemers uw halve gebouw afbreken – met alle gevolgschade van dien – boort DSK Piping gewoon onder uw woning of bedrijfsgebouw door. Hierdoor kunnen we u een oplossing bieden die vaak 40 tot 60% goedkoper is.

buffervat pompput

Buffervat

HDPE buffervat

We plaatsen een rechthoekige HDPE tank als buffervat. Wie kiezen voor deze tanks omdat ze een aantal interessante voordelen met zich meebrengen.

  • Duurzaam en ongevoelig voor corrosie
  • Vuil krijgt geen houvast door de gladde binnenwanden
  • Kan zowel als regenwaterput als septische put gebruikt worden
  • Voorzien van een tijdelijk werfdeksel

Gedetailleerde informatie

Afmetingen (cm) 130x75x130
Gewicht (kg) 35
Volume (l) 1000
Toegang diameter (mm) 500
In-Uitgang diameter (mm) 110
Plaatsing Ondergronds
Prestaties vuilwaterpomp

Vuilwaterpomp met uitstekende prestaties

Een pompput van topkwaliteit

We stelden in de loop der jaren een kwalitatieve pompput samen met uitstekende en betrouwbare prestaties. Onze pompput is voorzien van een 1.000 liter buffertank in HDPE met 1 pomp met vlotter. Het is een Drop en Forget-systeem waarbij we pas na tien jaar de vraag krijgen van de klanten of de pomp preventief niet best wordt vervangen. Het is ook een buffertank die niet te veel weegt en door een deuropening past.

De pomp is in staat toiletwater met uitwerpselen rechtstreeks te vermalen en te verplaatsen, maar liefst werken we met een voorbehandeling via septische put om de pomp te vrijwaren van verstopping door rechtstreeks contact met materialen die niet in de riool thuishoren zoals vochtige doekjes, hygiënische verbanden, condooms, plastic flacons en spuitbussen. Het is een eenvoudig systeem zonder centrale om een antwoord te bieden aan hoge kwaliteit met lage instapkosten. Een pompput van DSK Piping gaat maar liefst 10 jaar mee en vereist nauwelijks onderhoud.

Het gebruiksgemak en de verwisselbaarheid van de pomp bij vervanging staan garant voor het comfort. De garantie zit hem niet in het gratis vervangen van de defecte pomp, maar gaat veel verder. Vaak is een pomp twee maand weg voor herstelling onder garantie, wat impliceert dat u twee maanden niet kan douchen of naar toilet gaan…?! Dit vinden wij onverantwoord. Daarom zit onze echte garantie in SERVICE. Wij streven ernaar om mogelijks de dag zelf nog een nieuwe pomp te plaatsen.

Wanneer u dus kiest voor een pompput van DSK Piping, kiest u voor een pompput van topkwaliteit. We bieden een professionele oplossing op maat, zowel voor professionals als particulieren.

Hoe werkt een pompput?

Een pompput bestaat uit een buffertank, een pomp met vlotter en een persleiding die aangesloten wordt op een hoger gelegen afvoerpunt. De pompput vangt het vervuilde water op en dient als tijdelijke opslag voor het water. Hiervoor maken we gebruik van onze HDPE buffertank. Dankzij de vlotter in de pompput, gaat de pomp automatisch aan wanneer het water in de pompput zijn maximale niveau bereikt. De pompput en de pomp met vlotter voeren het water dan af naar een hoger gelegen afvoerpunt. Dit gebeurt via een rioolpersleiding. Wanneer het water terug onder het minimumniveau is gedaald, schakelt de pomp automatisch uit. Een pompput is de ideale oplossing om water af te voeren wanneer uw gebouw of woning lager ligt dan de rioolpeil.