Laadpalen plaatsen

Als u laadpalen wilt plaatsen, laat u best de voorbereidende werken door ons uitvoeren. Dankzij horizontaal gestuurde boringen, kan u een heleboel besparen op de totale kost van uw project.

Omdat laadpalen zo goed als altijd geplaatst worden te midden van bestaande infrastructuur is een horizontaal gestuurde boring altijd een goede oplossing. Bedrijven zijn als een eiland met een zee van beton of asfalt er rond. Omdat we onder de infrastructuur doorboren, kan die blijven zoals die is. Er moet geen asfalt opengebroken worden, waardoor er geen verkeer moet omgeleid worden, parkeerplaatsen bij warenhuizen en loskades voor grote vrachtwagens gewoon in gebruik kunnen blijven. Omdat er geen breekwerken moeten gebeuren, zijn de voorbereidende werken sneller klaar en is er geen gevolgschade door nazetting of verzakkingen achteraf op sleuven. De stabiliteit van de monoliet funderingsplaat blijft gegarandeerd.

Wanneer u kiest om de voorbereidende werken voor het plaatsen van laadpalen door ons te laten uitvoeren, zal u al snel merken dat u een heleboel kan besparen. Vanaf een lengte van 10 meter wordt een horizontale boring goedkoper dan het traditionele alternatief. Vanaf een lengte van 15 meter komt u sowieso goedkoper uit. U zal tot 40% tijd en of geld kunnen besparen op uw volledige project als u kiest voor een horizontale boring voor het leggen van de ondergrondse verbindingen.

Onze horizontaal gestuurde boringen zijn een perfecte oplossing voor het trekken van middenspannings- en hoogspanningskabels. Middenspanningskabels zijn geschikt voor een spanning tussen 1000 Volt wisselspanning of 1500 Volt gelijkspanning en 25000 Volt. Hoogspanningskabels zijn geschikt voor een spanning tussen de 25000 Volt 25(kV) en 220000 Volt (220kV). Normale laadpalen hebben een maximum laadvermogen tot 22kWh, terwijl snellaadpalen een laadvermogen van 43kWh kunnen leveren. Horizontale boringen zijn dus uiterst geschikt voor zowel de plaatsing van standaard laadpalen als snellaadpalen.

Wij doen enkel de “précablage” of “voorbekabeling” voor laadpalen. Dit houdt in de verbinding van A naar B via wachtbuizen met trekdraad of de kabel erin. Als u dat wenst kunnen we u in contact brengen met een ervaren plaatser van laadpalen waarmee wij op andere projecten reeds samenwerkten. Om de kansen op succes op voorhand goed te kunnen inschatten, starten we met een haalbaarheidsstudie. We brengen een bezoek aan de werf, zodat we precies weten wat kan en wat niet. De kosten van de haalbaarheidsstudie brengen we opnieuw in mindering van uw totale eindafrekening na de uitvoering van de werken.